Na ruim anderhalf jaar intensief de opleiding hier voor gevolgd te hebben mag ik nu aan de slag als “Ontmoetingsclown”

Met een x aantal clowns gelopen tijdens de Laarzenloop voor Gambia te Zutphen. Het was de bedoeling om zoveel mogelijk geld op te halen om rubberlaarzen aan te schaffen en op te sturen naar een ziekenhuis in Gambia zodat artsen en verpleging met droge voeten van de ene naar de andere kant van het ziekenhuis kunnen lopen. Er is een leuk bedrag opgehaald en het was een super gezellige en vrolijke middag wat ook wel aan de foto’s is te zien.

Ontmoetingclowns

Clown op bezoek:

Bezoek van een clown kan een geweldige ervaring zijn voor cliënt en clown. Door mijn onbevangen en directe benadering komt er al snel een verbinding. Door mijn gespecialiseerde opleiding ben ik in staat om op verschillende manieren te communiceren met kinderen en/of volwassenen met een ernstige ziekte,
dementie/alzheimer, een lichamelijke en/of verstandelijke beperking of geriatrische patiënten. Mimiek, zang, beweging en geluid, maar ook een pop of andere attributen worden daarbij gebruikt. Grapjes horen daarbij, humor zorgt voor de ontspannen sfeer. Zo communiceert ik als clown met mijn publiek: verrassend, ontroerend en altijd anders.
 

Momenten om een clown uit te nodigen:

  • Eén keer per maand om de dagelijkse bezigheden te doorbreken

  • Regelmatig om een cliënt uit zijn isolement te halen

  • Voor familieleden een tip: als verjaardagscadeau voor een dierbaar familielid

Werkwijze:

  • Na persoonlijk of telefonisch overleg kunnen wij een datum vastleggen voor een bezoek van een clown

  • Er wordt overlegt welk clowncontact het beste bij uw doelgroep past.

  • In overleg worden de tijden vastgesteld. Vb. bezoek aan drie huiskamers waar een clown ± drie kwartier per huiskamer blijft.

Clown Koekoek

Waarom/waardoor ik Ontmoetingsclown (en zangeres) geworden ben.

In 2012 werd ik door economische redenen ontslagen. Ik heb bij dit bedrijf ruim 13 jaar met heel veel plezier gewerkt en vond het erg jammer dat ik hier weg bezuinigd werd.

Toen ik deze klap een beetje te boven kwam werd onze dochter zwanger en daar waren wij heel blij mee en toen het een tweeling werd waren wij helemaal door het dolle heen. Deze zwangerschap verliep helaas niet zoals wij gehoopt hadden en de tweeling werd in de negenentwintigste week geboren en voor mijn dochter en de twee jongetjes was het een hele spannende tijd. Gelukkig hebben ze het alle drie gehaald maar door deze zwangerschap is mijn dochter heel erg ziek gebleven en moest vaak hals over kop naar het ziekenhuis gebracht worden. Op een nacht zat ik weer in het ziekenhuis, (mijn schoonzoon bleef bij de jongetjes omdat hij de volgende dag weer werken moest en zijn nachtrust erg hard nodig had) en zat een beetje te bladeren in één of ander blad. In dit blad kreeg ik het artikel van een clown onder ogen en heb dit met heel veel belangstelling gelezen en wat ik eigenlijk niet gauw doe, het artikel uit dit blad gescheurd en meegenomen.

Daar midden in de nacht in een koude wachtruimte is mijn besluit genomen om “Ontmoetingsclown” en zangeres te worden.

Na ruim anderhalf jaar intensief de opleiding hier voor gevolgd te hebben mag ik nu aan de slag als “Ontmoetingsclown” en heb hier reuze zin aan om met mensen in contact te komen en proberen er voor te zorgen dat er een klein scheurtje in hun harnas komt door de komst van clown Koekoek. Dat kleine scheurtje probeer ik te maken door niet met mijn hoofd maar met mijn hart te werken en ook te laten zien dat ik ook soms niet alles begrijp en kan. Door mijn gevoel en humor kan ik deze onzekerheid laten verdwijnen en hierdoor veel plezier met en aan mijn medemens beleven. Ik zing, spring, lach en val waardoor er een band gaat ontstaan waar wij samen veel plezier aan beleven. Niets moet en er mag heel veel.

Ik hoop u ooit eens te mogen “Ont-Moeten” als clown of als zangeres.

Hartelijke groet Clown Koekoek

Joke van Reen

Clown Koekoek